«Είμαστε πάνω στο κύμα»

«Είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας θαλασσινός, η ναυτοσύνη είναι ο έρωτας και η αγάπη σου  για την θάλασσα»

 

Η Aegean Regatta 2023 ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου από το Μόλυβο, συνέχισε στα ηρωϊκά Ψαρά, έφτασε στις Οινούσσες με καταληκτικό λιμάνι τα Καρδάμυλα της Χίου.

Θερμή υπήρξε η υποδοχή των συμμετεχόντων σκαφών και πληρωμάτων στις ακριτικές Οινούσσες την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Οι σύγχρονοι Οδυσσείς αναμένοντας τον άνεμο κατέπλευσαν στο γραφικό λιμάνι των Οινουσσών λίγο μετα τις 16:00 ταξιδεύοντας από βορεινά, παραπλέοντας τη νήσο Παναγιά, το  Βατάκι και το Γαιδουρόνησι.

Μια ομάδα εθελοντών τους περίμενε στο λιμάνι να τους καλωσορίσει, να τους συγχαρεί και να τους ξεναγήσει, μαζί με το Δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ, τον Αντιδήμαρχο Λάμπρο Σκούφη και την εκπρόσωπο του Δήμου στην Οργανωτική Επιτροπή κα Ευγενία Χαλκιά, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επί ποδός και με πολυήμερη προετοιμασία ήταν όλο το επιτελείο του Λιμενικού Σταθμού και των υπηρεσιών ύδρευσης, καθαριότητας κι ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.  Το βράδυ στην πλ. Ναυτοσύνης μετά την αναγγελία των νικητών από τον κ. Γιάννη Κλείδωνα, πρόεδρο της επιτροπής αγώνων, οι προκριθέντες εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων παρέλαβαν τα έπαθλά τους και οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν ένα κέρασμα και παρακολούθησαν την μουσική performance «Είμαστε πάνω στο κύμα» αφιερωμένη στην ιστορία του νησιού και στη Regatta.

Ένα μουσικό ταξίδι με τη μουσική και τη θάλασσα να πλέκονται περίτεχνα για να ταξιδέψουν, διασκεδάσουν αλλά και να ξεναγήσουν τους ταξιδιώτες ιστιοπλόους σε τούτη την γεμάτη ζωή ακριτική γη. Με τους στίχους του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και με τις μοναδικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων σύγχρονων δημιουργούν, έλαβε χώρα μια αξέχαστη βραδιά.

«Είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας θαλασσινός, η ναυτοσύνη είναι ο έρωτας και η αγάπη σου  για την θάλασσα». Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η δασκάλα θεάτρου του νησιού Στέισυ Λεονδή και την πλαισίωσαν σπουδαίοι ντόπιοι καλλιτέχνες, αλλά και φίλοι του νησιού από την Αθήνα.  Η βραδιά έκλεισε με μια μουσική φιέστα και χορό. Οι ιστιοπλόοι ξεκουράστηκαν στην ησυχία της θάλασσας και το πρωί σαλπάρισαν για το ταξίδι προς τον τερματισμό στα Καρδάμυλα της Χίου.

Στο πλευρό της διοργάνωσης των εκδηλώσεων ήταν η εταιρεία Attica Group, η οποία συνέδραμε στη μετακίνηση των καλλιτεχνών, τα τοπικά καταστήματα, οι εθελοντές κάτοικοι κι επισκέπτες και όπως πάντα ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.